Kelim pute stor med blått rutemønster

kr 500.00

L 60 cm x B 60 cm.

Kelim-aktig pynteputetrekk med Wood Block Print – mønster i blå nyanser. 100% økologisk bomull. Håndlaget i Rajasthan i India.

Fronten av puten er laget av et røft og tykt teppestoff med et rutemønster som er trykket for hånd. Baksiden er enten ensfarget blå.

Denne pynteputen kan også brukes som en gulvpute.

Skjult glidelåslukking på baksiden av puten.

Pynteputen har et brodert merke med ValeriaS.no-skrift utført i gulltråd på en dus rosa bakgrunn.

Håndvask eller skånsom maskinvask på “Håndvask/Silke”-program.

Et nytt produkt håndlaget for ValeriaS.no etter egne spesifikasjoner.

60 x 60 cm innleggspute fra Norsk Dun med andefjær kan kjøpes i tillegg.

Ikke på lager, tilgjengelig som restordre

Produktnr: KPSBR-400 Kategorier: , Stikkord:

Beskrivelse

Denne flotte indigofargede pynteputen er vevd av økologisk bomull og  er 100% håndlaget. Håndverkere fra Rajasthan i India benytter seg av en tradisjonell fargingsteknikk som heter Bagru. Fargene/leirepasta påføres ved hjelp av symmetriske trerammer eller trestempler (Wood Block Printing).  Fargene fremstilles av en blanding av helvegetabilsk indigofarge og Dabu, som er en leireblanding. Et mønster av Dabu-leirepasta påføres teppestoffet. Så strør man sagflis over mønsteret og lar det tørke i solen. Neste steg er å senke stoffet i en vegetabilsk  indigoblanding slik at det blir helt gjennomfarget, før man igjen tørker pynteputestoffet i solen. Til slutt vaskes Dabu-leiren bort og et hvitt eller lysere blått mønster trer frem der leiren var. Denne prosessen kan gjentas flere ganger for å få til ulike nyanser av blått. Mindre ujevnheter i mønsteret har en egen sjarm og vitner om at produktet er håndlaget.