Beskrivelse
Innhold: mandler/Prunus dulchis (ristede) økologiske 96%, tamari (SOYA) økologisk 4%.
Ypperlige som snacks i bær- og nøtteblandinger og i salat.
Næringsinnhold pr. 100 g: energi 2329 kJ/557 kcal, fett 42,5 g – hvorav mettede fettsyrer 4,1 g, karbohydrater 6,2 g – hvorav sukkerarter 4,2 g, fiber 7,9 g, proteiner 18,6 g, salt 0,85 g.
Mandler har et høyt innhold av umettet fett, kostfiber, vitamin E, riboflavin, kalsium, kalium, magnesium, sink, kopper og fosfor. Mandler er også en kilde til protein, tiamin, niacin, folat og jern. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Riboflavin og sink bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn, mens kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, mens magnesium, fosfor, tiamin og niacin bidrar til normal energiomsetning. Protein bidrar til vekst i muskelmasse, folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen.
https://frukt.no/ravarer/notter/mandler/
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.